Streaming

Så att alla kan vara med

Nu erbjuder vi att kunna hjälpa Er att livesända begravningen. Därmed kan de som vill ta del av begravningen från datorn, läsplattan eller mobiltelefonen i trygg hemmiljö men i realtid ändå få ta del av begravningsceremonin.

Begravning online – så fungerar det

Det kan finnas flera skäl att välja streaming för begravningen. Huvudskälet brukar vara att skapa möjligheter för alla att delta oavsett sjukdom, geografiska avstånd eller andra förhinder.

Begravningsceremonin direktsänds via den avlidnes digitala minnessida och alla som vill och vet om när ceremonin äger rum kan ta del av direktsändningen.

Vanligtvis sparas inte direktsändningen men om vi kommit överens med anhöriga om att behovet finns så spelar vi gärna in för att sedan dela en länk med lösenord till den inspelningen. I detta fallet äger anhöriga rätten att dela till dem som är i behov av att kunna se inspelningen vid ett senare tillfälle.

Vår streamingtjänst uppkom i pandemins begränsningar om att fysiskt kunna närvara vid begravningsceremonin. Direktsändningen är mycket uppskattad och vi anar att den är här för att stanna ett bra tag till.

Direktsändningen av begravningsceremonin fyller ett mycket viktigt behov av att kunna ta sitt farväl och få lov att vara delaktig i en avskedsceremonin, fast på ett annat sätt än det vi är vana vid.

Om streaming vid begravning

Tack för en väldigt fin begravning. Det var guld värt att vi ändå kunde följa begravningen online, när vi nu lyckades dra på oss en förkylning precis innan. Det var verkligen jättetråkigt att inte kunna vara på plats, men ni gjorde det bästa av det. Tack!

Blommorna var så spot on! Pappa hade verkligen tyckt om dem. Det var som om en bit av hans väl omhändertagna trädgård fick följa med in. Så fint!

Vänliga hälsningar,
Malin